Onze visie
De veranderende wereld
De wereld om ons heen verandert voortdurend in een steeds hoger tempo. De uitdagingen die de welvaart ons gebracht heeft, leggen steeds meer druk op onze samenleving om anders naar onze wereld te kijken. Een verwachte wereldbevolking van ruim 9 miljard mensen in 2050 en de daarmee gepaard gaande behoefte aan kwalitatief goed en gezond voedsel met een betere geografische verdeling, legt een belangrijke verantwoordelijkheid bij onze generatie.
Voeding voor de volgende generatie
Tegelijkertijd zien we dat de welvaart heeft gezorgd voor een verandering van het eetpatroon, dat vooral bij kinderen grotendeels berust op vet, suiker en zout. Samen met een overmatige voedselconsumptie en gebrek aan lichaamsbeweging lijkt dit de oorzaak van het steeds vaker voorkomen van welvaartziekten zoals obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes.
Gezonde voeding beschikbaar maken voor iedereen
Smood wil een antwoord geven op deze uitdaging. De visie van Smood is gericht op het op de markt brengen van innovatieve gezonde voeding. Onderscheidend hierbij is het houdbaar maken van verse groenten en fruit door toepassing van nieuwe technologie, met de focus op efficiency, duurzaamheid, hygiëne en economie (energieverbruik). Op momenten dat versproducten van hoge kwaliteit en gunstige prijs beschikbaar komen, worden deze verwerkt tot verschillende producten met een wisselende receptuur. Smood committeert zich aan gezond, natuurlijk voedsel met een minimale of geen toevoeging van vet, suiker of zout. Daarbij zijn er ook mogelijkheden voor het ontwikkelen van glutenvrije producten en vermijden we allergenen zoveel mogelijk. Wij werken binnen het concept ‘local for global’, wij zetten ons in voor onze regio en voor een betere planeet en wereldbevolking. Smood gebruikt groenten, fruit en granen uit de regio, daardoor zijn de lijnen naar de toeleveranciers kort. Daarbij worden beperkte kilometers gemaakt voor de vervaardiging van producten. En dat is goed voor het milieu.
Miljard mensen in 2050
Beperken van voedselverspilling
In Nederland wordt ongeveer 25% van het geproduceerde voedsel verspild. Bij elkaar heeft dit een marktwaarde van zo’n € 4,4 miljard! Ruim de helft wordt verspild door de consument na de aankoop, het andere deel gaat verloren in de productie- of distributieketen vanwege beperkte houdbaarheid of verkeerde (vaak optische) specificatie. Vooral verse groente en fruit zijn (al dan niet gekoeld) beperkt houdbaar. Door de innovatieve technologie wordt een lange houdbaarheid van onze producten bereikt met behoud van mineralen, vitaminen, smaak en kleur, terwijl deze voedingsproducten wereldwijd gemakkelijk en efficiënt vervoerd kunnen worden.
%