Technologie

Tijdens het productieproces wordt niet gefrituurd. Middels een innovatief proces worden alle verse grondstoffen gemengd, gekookt en geëxpandeerd. Tijdens dit proces wordt 95% van het vocht (water) onttrokken aan het product. Hierdoor ontstaat een houdbaar, luchtig en knapperig eindproduct waarin vitaminen en mineralen optimaal bewaard zijn gebleven.

Kwaliteit & voedselveiligheid

Bij Smood staan kwaliteit en voedselveiligheid voorop. Het zijn de belangrijkste pijlers van onze producten. Daarom werken we uitsluitend samen met partijen die aan de hoogste criteria voldoen, de productiefaciliteit is IFS gecertificeerd en voor ingrediënten, verpakking, opslag en distributie werkt Smood nauw samen met zorgvuldig geselecteerde partijen die eveneens minimaal IFS gecertificeerd zijn.

Recepten

Wij selecteren zorgvuldig gezonde, verse ingrediënten voor de recepturen van producten: verse groente (incl. peulvruchten), fruit, noten en volkoren granen. We gebruiken een optimale mix van gezonde ingrediënten: o.a. vitaminen, mineralen, antioxidanten en polyfenolen. Wij vermijden toegevoegd suiker, vet en kunstmatige toevoegingen.

Malen

Malen wordt toegepast om verteerbaarheid en mengeigenschappen te verbeteren. Volkoren haver of andere granen waarvan de buitenste vlies (kaf, pel of hul) is verwijderd, maar ook linzen worden vermalen tot een fijn meel of poeder. We gebruiken een maalfaciliteit die het voor ons mogelijk maakt om meel te produceren met een grote range aan deeltjesgroottes.

Mixen/mengen

Wij zijn in staat om producten van diverse stortgewichten en vormen te mengen (vrijwel elk poeder, granulen en geëxtrudeerde producten) in een exacte homogene mix. De technieken die we gebruiken geven geen mechanische belasting op het product, waardoor productkwaliteit gewaarborgd is.

Extruderen

Wij maken gebruik van een twin-screw extruder, waar producten zeer kort gekookt worden (minder dan 10 sec. verblijftijd) en waarmee hoogwaardige producten in elke gewenste vorm te maken zijn. Door optimale temperatuur, vochtgehalte en lage mechanische belasting, in combinatie met zeer korte verblijftijden, kunnen we premium productkwaliteit garanderen.

Coaten

Na extrusie en drogen, kunnen wij producten coaten met groenten en fruit, maar ook met diverse vloeistoffen, zoals oliën en natuurlijke aroma’s. Hiervoor hanteren we effectieve behandeltijden voor de gebruikte temperaturen (in de regel onder 45 graden Celcius), met het doel alle inhoudsstoffen te behouden.

Contact

Smood B.V.
Venrayseweg 126C 
5961AJ Horst
Tel: +31(0)77-398 6787